Spirituele Agenda

Archief

Goddelijk leven en sterven Tantra Workshop

Datum: 16-11-2019
Locatie: Antony Duyklaan 5-7-9, 3051 HA Rotterdam, Zuid-Holland
Door: Wilde Ziel
Prijs: € 65,00
Goddelijk leven en sterven.

Deze maand gaat het over de twee grote thema's in ons leven: geboorte en dood. Goddelijk leven en sterven.
Dit omdat bij deze gebeurtenissen veel energie vrij komt, die in het lichaam een goddelijke ervaring teweeg kan brengen (Kundalini awakening).
We gaan de transformatieve kracht van leven en dood in onszelf onderzoeken met dans, actieve meditatie, liefdevolle aanraking en diepe verbinding. Dit om te onderzoeken of je zelf ook in dat goddelijke gevoel kunt komen, en helemaal kunt stralen in je dagelijks leven.

Een heerlijke Tantra workshop voor singles en stellen, voor beginners en gevorderden.

Als je nog niet een beeld hebt bij hoe wij Tantra geven, lees dan het onderstaande over Playful Abundance Tantra eens door.

Globaal verloop van de dagL
9.30 deur open, je bent welkom in het restaurant van Centrum Djoj in Rotterdam, waar je lekker thee of koffie kunt drinken. Je mag ook direct in de zaal gaan zitten.
10.00-10.30 uur: openingsritueel & intro van de dag
tot de lunch:
We beginnen met het openen van je energiekanalen door ontmoeting en zachte speelse verbinding met elkaar.
Daarna volgt er een korte uitleg over het thema vanuit het perspectief van : Tantra, lichaam en goddelijke energie. Waarna we samen een tantrische actieve meditatie gaan doen, die het bewustzijn van je energiestromen vergroot. Gevolgd door een wisdomsharing over: ontdekken wat jou goddelijke energie geeft, wat ís, wat weet en niet weet.
13.00-14.00 gezamenlijke lunch (bij de prijs inbegrepen)
14.00-14.30 intro met Dans en Yoga om (levens) energie op te bouwen
14.30 tot 17.00 vervolg: We kijken in het moment wat helemaal klopt. Het kan een energetische healing zijn op blokkades in het lichaam of een tantrische meditatie met ontmoeten en versmelten. Of iets totaal anders!
17.00-17.30 eindritueel en afsluiting

* het programma kan veranderen en de volgorde ook

Over Playfull abundance Tantra:

Wat zou er gebeuren als je al je concepten, methoden, spirituele paden en oordelen tijdelijk loslaat? Als je nou eens niet van je pad af bent, omdat er gewoon geen pad bestaat? Als je niet meer verlicht hoeft te worden, omdat je zo al geboren bent? En als je voor niets of niemand meer je best hoeft te doen?

Neem even een paar ademhalingen de tijd om je dit echt helemaal voor te stellen, voordat je verder leest. Wat voel je erbij?

Wij, Janine en Mark van Wilde Ziel, ontwikkelden Playful Abundance Tantra vanuit ruim 20 jaar ervaring met Empowerment en Tantra. De kern van onze Tantra aanpak is leren om speels waar te nemen, onbevangen te onderzoeken wat je doet, en te genieten van wie je in wezen bent.

Spelen = helen: (Satchittananda)
In onze Tantra workshops ontdek je jezelf opnieuw door te spelen. In plaats van te werken aan jezelf, leren we om te spelen met alles wat er is. Waarom spelen? Spelen is de oer-vorm van leren. Want als je speelt, oefen je géén druk uit op jezelf en daardoor wordt je kritische mind stiller.

En in die stilte kun je je voorzichtig openen voor nieuwe ervaringen, want dan kun je niet "mislukken". Zoals bijvoorbeeld met ademen. Want als je van ademen een spel maakt, word je je bewuster van de energie die dat geeft. Door deze bijzondere aanpak, ontdek je opnieuw jezelf, je lijf, je energie veel sneller, omdat het uitnodigt om niet je best te gaan doen.

We keren telkens terug in het NU, want in het moment zelf ervaar je de dingen. Alléén door helemaal aanwezig te zijn, voel je wat klopt en wat niet klopt. Niet vooraf en niet achteraf. Daarom oefenen we o.a. in het bewust worden van je gedachten en wat je patronen en oordelen zijn.

We veroordelen ons denken niet, en ook onze patronen niet, want daar kom je alleen maar mee in de knoop. Maar we gaan ook daar mee spelen, op allerlei manieren. Met letterlijk spel of drama (opstellingen), en ook met meditatie en Yoga. Zo ontwikkel je stap voor stap een andere manier van kijken, een neutralere waarnemer in jezelf, die vrijer is van angst en oordelen.
Wanneer we spelen, luisteren we naar het onschuldige in onszelf. Zo creëren we meer ruimte voor de impulsen die ons lichaam ons geeft, waardoor we het contact herstellen met ons zuivere, innerlijke weten. Dit is een heel proces, wat in het Sankriet door de oude tantristen: Sat-Chitta-Nanda werd genoemd. Je eigen waarheid ontdekken (Sat) door te genieten, te spelen (Nanda) en alles onbevooroordeeld aan te kijken (chitta): Satchittananda! Een proces waardoor op een dag zich een poort in je bewustzijn opent en je de goddelijke energie moeiteloos door je heen voelt stromen. Op die dag ervaar je niet dat jij iets doet, maar dat jij vorm geeft aan hetgeen zich manifesteert door jou. Een compassievol zijn, voor alle levende wezens.

Veiligheid:
Net als bij jonge dieren, is er om te kunnen spelen een veilige, afgebakende setting nodig. Maar ook is er net voldoende uitdaging nodig om je grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen. In onze Tantra workshops is er veel ruimte om te delen wat je ervaart. En je mag altijd Nee zeggen, daar kijkt niemand je op aan. Je zult hier geen groepsdruk tegen komen. We stemmen op elkaar af (vanuit o.a. consent) en communiceren helder met elkaar. Er is geen prestatiedruk, het is geen therapie en ook geen seks.

Het enige wat er kan gebeuren is dat je ontdekt wie je werkelijk bent, diep van binnen. Dat kan je veel vuur geven, of een gevoel van totale bevrijding. Zowel lichamelijk als geestelijk. En daarin leer je jezelf dragen, zodat je op jezelf staat en je krachtig voelt.

Dus: je bent al heel!
Ons vertrekpunt is dat we onderzoeken vanuit het besef dat je een goddelijk, heel en schitterend wezen bent, met een wilde, pure kern. Je bent al heel, je hoeft dus niets te "fixen". We onderzoeken, zonder doel, zonder druk. Je bent waar je bent.

Crazy Wisdom:
In Playful Abundance Tantra putten we uit een hele lijst van dingen die we zijn tegengekomen op ons pad. Zoals: Saiva Kaula Tantra, Tantra Kriya Yoga, Shaktipad, Healing Tao, meditatie, Yoga, dans, systemisch werk, ademtechnieken, liefdevolle aanraking, creatief denken, helende klank & mantra's, helende energetische aanraking, verbindende en Empowerende rituelen, storytelling, visualisatie, spel en bewuste beweging.

Crazy Wisdom is ongebruikelijke, onverwachte wijsheid uit Tantra en Sjamanistische leerscholen. Je vindt dat terug in heel veel culturen, over de hele wereld. Het zijn vaak authentieke reacties, en onverwachte aanpakken. Maar daardoor zijn ze vaak behoorlijk raak en met ongezouten humor.

Mark en Janine herkennen zich daar in. Want soms duikt er spontaan een beetje vreemd kakelende, wijze heks in onszelf op. Daarom vinden we dat die term goed bij ons werk past. Zo kiezen we ook regelmatig thema's die een beetje prikkelen, zoals:

Thema's:
De Gouden Mind, Het klapperende deurtje naar verlichting, Spelen = Helen, Het Wilde Weten; Het seksend Universum; De Guru in jezelf; Goddelijk leven en sterven, Coached by the Devil, de Grote Niksigheid....

Onze Playful Abundance Tantra activiteiten richten zich op bewustzijnsontwikkeling en het verhogen van je levensenergie. En daarnaast sluiten ze aan bij levensthema's zoals relaties, verslavingen, verlies & rouw, gezondheid, armoedebewustzijn, geld, spiritualiteit, goddelijkheid, werk, seks en echte vriendschap.

Tickets: 65 euro inclusief een heerlijke vegetarische lunch
Locatie: Centrum Djoj, Rotterdam, Anthony Duyklaan 7
Aanmelden via Djoj, zie ticketlink.
Vragen: wildeziel.contact@gmail.com

Playful Abundance geven we als:
Avondworkshops, eerste vrijdag van de maand in Amsterdam*
Thema dagen in Rotterdam
Thema dagen in Amsterdam
Workshops tijdens festivals
Meerdaagse Retreats
Jaartraining in Amsterdam

* In Amsterdam hebben we onze eigen vaste plek: Centrum voor Happiness.
Toegevoegd op 07-11-2019
Pers. ontwikkeling, Massage, Meditatie

Deel ons met vrienden

Delen |


Kortingsbon

Vraag hier je kortingsbon aan en maak o.a. kans op het winnen van een privéconsult.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief met leuke aanbiedingen.

Social Media

De laatste Paraview nieuwtjes via onze Facebook en Twitter.

Win vrijkaarten

Maak kans op het winnen van vrijkaarten.

Android / Apple App

Handig! De Paraview App voor je Android / Apple telefoon of tablet.


Spirit4USpirituelewinkelParaview FacebookParaviewErik de la Porte

OprechteMediumsParaview